Katasztrófavédelmi projekt

2017. november 28-29-én az Európai Bizottság által támogatott ?DECATASTROPHIZE (DECAT)? katasztrófavédelmi témájú projekt képviselői Kétegyházán jártak. Az Európai Kutató Intézet (ERI) magyar és olasz képviselői Kalcsó Istvánné Polgármester asszonnyal és Wittmann Attila műszaki ügyekért felelős tisztségviselővel történt egyeztetés után érkeztek az Önkormányzathoz. Wittmann Attila bemutatta, hogy a falunak, földrajzi elhelyezkedésénél és környezeténél fogva mely katasztrófa helyzetekkel kell számolnia, milyen vészhelyzetekre kell felkészülnie, és beavatta a vendégeket az elmúlt évek katasztrófavédelemmel kapcsolatos eseményeibe.

Az ERI képviselői bemutatták a projekt keretében a részt vevő ciprusi, olasz, francia, spanyol, görög és magyar polgári védelmi, illetve katasztrófavédelmi szakemberek támogatásával elkészült korai előrejelző döntéstámogató rendszert, annak fő funkcióit, felhasználási területeit és működését. Az Önkormányzat szakembereivel megvitatták, hogy mely helyi problémák támogatására lenne hasznos a térinformatikai rendszer, hogyan tudná a település, esetleg a járás többi települése kihasználni a rendszer adta lehetőségeket. A jó hangulatú megbeszélésen több lehetséges együttműködési területet sikerült azonosítani, amely hozzájárulhat a település és vonzáskörzetének bel,- és árvízproblémáinak korai előrejelzéséhez.

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató