Kormánymegbízotti látogatás a Csaba Metál Zrt.-nél

A helyi vállalkozásokkal történő folyamatos kapcsolattartás jegyében a közelmúltban látogatást tett Erdős Norbert országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott a Csaba Metál Zrt. békéscsabai telephelyén. A kormánymegbízottat Majoros Béla József, a cég tulajdonos-vezérigazgatója fogadta.

 

A Békés Megyei Kormányhivatal több szakigazgatási szervén keresztül is nagy hangsúlyt fektet a munkahelyteremtésre és a már meglévő munkahelyek megőrzésére. A munkaügyi központ elmúlt években megvalósított Start-Up-Model programja, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium által idén is meghirdetett munkahelyteremtésre vonatkozó pályázati lehetőségek mellett a már meglévő és sikerrel működő vállalkozásokkal való kapcsolattartás is a kiemelt feladatok között szerepel. Erdős Norbert kormánymegbízott ennek jegyében kereste fel a közelmúltban Majoros Béla Józsefet, a Csaba Metál Zrt. vezérigazgatóját, a 2013-as év EY Az év üzletembere program ?Példakép? különdíjasát.

A bejárás során a vezérigazgató beszámolt arról, hogy a vállalat története 1993-ban kezdődött. Az akkor még két taggal induló cégnél ma már 660-an dolgoznak, és az árbevételük eléri a 10 milliárd forintot. Fontos fejezet volt a társaság életében a 2005-ös év, amikor megvásárolták szeghalmi telephelyüket az Ikarus Holding Rt.-től, ahol később megkezdték saját fejlesztésű, magyar hozzáadott értékeket előnyben részesítő buszuknak a fejlesztését és gyártását.

Az alumíniumöntvényeket gyártó és száz százalékig magyar tulajdonban lévő cég olyan személygépkocsi-márkák gyártásához szállít alumínium alkatrészeket, mint a BMW, az Audi és a Mercedes. Mindemellett buszalvázakat, felépítményeket, lég- és üzemanyagtartályokat is készítenek a vállalatnál.

A Csaba Metál Zrt. története, múltbéli sikerei és jövőbe tekintő innovációi azt bizonyítják, hogy Békés megyében is lehetséges minőségi, a nyugati piacokon is elismert termékféleségeket előállítani, nagyban hozzájárulva mindezzel számos helyben élő család megélhetéséhez.

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató