KÖZLEMÉNY

Kedves kétegyházi Lakosok!

Talán ismeretes, hogy településünkön az elmúlt hetekben néhány megbetegedés fordult elő, melynek okozója egy ?Hepatitisz A? nevű vírus. A betegség elsősorban szennyezett étellel, mosatlan gyümölccsel, zöldséggel terjed, heveny lázat, rosszullétet, hányást, gyengeséget, hasmenést, besötétedett vizelet- és világos székletet, a bőr és a szemfehérje besárgulását okozza.

Maga a betegség nagyon egyszerűen megelőzhető az alapvető higiéniai szabályok betartásával, alapos kézmosással, a beteg környezetében történő fokozott fertőtlenítéssel, gyümölcsök, zöldségek alapos mosásával.

 

Milyen intézkedések történtek?

A megbetegedések kivizsgálását követően az illetékes Népegészségügyi Intézet, járványügyi érdekből, védőoltást biztosít a beteg közvetlen környezetének. 

Fontos kiemelni, hogy a legpiszkosabb testfelület a kéz, így a fertőzés átvitelében fontos szerepet játszik, ezért az intézményeinket elláttuk megfelelő mennyiségű kéz- és felület fertőtlenítőszerrel.

 

Nincs járvány!

Néhány beteg van, a védőoltások a beteg közvetlen környezetében történtek/történnek. 

Kalcsó Istvánné polgármester

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató