Rendőrségi tájékoztató

rendtaj240702

 

3️⃣ millió 2️⃣2️⃣ ezer 6️⃣4️⃣3️⃣ forint ⁉️ Ennyi pénzt utalt el az ál André Rieunek egy Békés vármegyei nő. Igen, valaki a híres holland hegedűművésznek adta ki magát, így férkőzött az idős asszony bizalmába. Látta, hogy a közösségi oldalán videókat oszt meg a művészről és a rajongói csoportjának is tagja. Üzenetet küldött neki, azt állította magáról, hogy ő a híresség, mindenféle indokkal, például árvaház támogatására, rajongói klubtagsági díjra, Magyarországra szóló repülőjegyre kért pénzt. 💔Szerelmemnek szólította a nőt és azt írta neki, hogy feleségül veszi.

Hónapokkal ezelőtt egy szójátékkal ábrázoltuk, hogyan működnek az ilyen romantikus csalások. Az ismeretlenek, akik ímélt, vagy üzenetet küldenek, szerelmet, közös életet ígérnek, aztán amikor már a megkeresett ember érzelmileg kötődik hozzájuk, pénzt kérnek, majd lóvá teszik a nekik fizetőket, egyszerűen eltűnnek. LOVE, LÓVÉ, LÓVÁ. 💸Sajnos ilyen egyszerű.

‼️ Kérünk mindenkit, hogy idegenekkel ne levelezzen, üzengessen, ne osszon meg magáról bizalmas információkat, adatokat, ismeretlenek kérésére ne telepítsen a számítógépére semmilyen programot, és legfőképpen NE KÜLDJÖN, UTALJON PÉNZT! Azt is jól gondolják meg, mit posztolnak a közösségi médiában, milyen információkat adnak meg magukról, hiszen a profiljuk akár egy ehhez hasonló csaláshoz is jó kiindulópontként szolgálhat.

✅A KiberPajzs oldalon minden típusú csalásra van bűnmegelőzési tanács: www.kiberpajzs.hu

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató