EU élelmiszer segély

Tavalyi évhez hasonlóan az idén is lehetőségünk nyílt a Katolikus Karitász által szervezett EU élelmiszer segély programjában részt vennünk. Az EU élelmiszer program keretében adományként átadott élelmiszereket az MVH közreműködésével és utasításai szerint a Katolikus Karitász és a vele kapcsolatban álló települések kapják meg.

A Kétegyházi Polgármesteri Hivatal és a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének Kétegyházi Intézményegysége a rászoruló családoknak jutatta el a tartós élelmiszerekből álló adományt. Az idei évben lisztet, tejet, száraztésztát valamint édesítőszert tudtunk kiosztani a családok között.

 

A rászoruló egyén család alatt azok értendők, akik szociális (életkörülményei, életmódja egészségi állapota) és pénzügyi rászorultság alapján besorolhatóak:

-létminimum alatt élők

-kisnyugdíjjasok, tehát a Kétegyházi Önkormányzattól valamilyen szociális ellátásban részesülnek.

Az adományból 319 kis és 54 nagy család részesült.

A családok felosztása a segélyszervezet szabályai szerint:

-kis család: 1-4 főig

-nagy: 5fő felett

A segélyszervezet igéretei szerint a jövőben is részesülhet településünk élelmiszer adományban ezért igekszünk fentartani a jó kapcsolatot.

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató