Kétegyházi Napsugár Óvoda fejlesztése

sajtoovoda19

Kedvezményezett neve: Kétegyháza Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: Kétegyházi Napsugár Óvoda fejlesztése

Szerződött támogatás összege: 73,59 millió forint

Támogatás mértéke: 100 %

A Kétegyházi Napsugár Óvoda 2013-ban került újra megnyitásra lakossági aláírás gyűjtést követően. Az önkormányzat lakossági összefogással elkezdte az épület felújítását és újra használhatóvá varázsolta, de sajnos minden problémát nem tudtunk megoldani a szűkös anyagi keretek miatt. A megfelelő színvonalú gyermekneveléshez a szakmai tapasztalaton kívül megfelelő épületet és kellő mennyiségű és minőségű eszközt kell biztosítani. Amennyiben projektünk sikeresen megvalósul, úgy a korábbi beruházásunknak és jelen projektnek köszönhetően ezen feltételek biztosításra kerülnek.

Célunk, hogy Kétegyházán minden óvodás gyermek az Európai normáknak megfelelő környezetben és magas szinten készülhessen fel az iskolára és ezáltal a tanulmányainak megkezdésére. Az iskolai végzettségünk határozza meg az egész életünket. A megfelelő végzettséget, csak továbbtanulással és jó általános iskolai eredménnyel lehet elérni. Az általános iskolához való viszonyulást, a tudásvágyat, a kellő érdeklődést és az ismeretlen megismerése utáni vágyat pedig az óvodában kell megszerezni. Ahhoz, hogy a társadalom számára hasznos, beilleszkedésre alkalmas és az európai normákat magáénak tudó állampolgárokat neveljünk, magas színvonalú és megfelelő hátérrel rendelkező óvodai nevelésre van szükség. A projekt célja ennek hátterének megteremtése, úgy, hogy közben a szülők számára lehetőséget biztosítsunk a munka világába történő mihamarabbi visszajutásra.

Egy község, ahol sajnos kevés a munkalehetőség, csak úgy tudja megtartani a jövőt jelentő fiatal családokat, ha megoldható a településről történő ?ingázás? és ?versenyképes? tud lenni a városi óvodákkal szemben.

Az óvodásaink, a fiataljaink és a településünk jövője függ ettől a pályázattól.

A projekt tartalmának bemutatása:

Tervezett infrastrukturális tevékenységek:

 • az óvodai épületünk felújítása (új fűtési rendszerrel, napkollektor rendszer kiépítésével, hőszigeteléssel);
 • az óvodai udvar felújítása, zöldterületet fejlesztése, kerékpártároló és kerítés építése;
 • eszközbeszerzés keretében udvari mozgásfejlesztő és konyhai eszközök beszerzése.

 

A projekt átfogó és specifikus céljai, elvárt eredményei:

 • A projekt eredményeként egy teljesen felújított, korszerű óvoda épületet és kellő mennyiségű színvonalas fejlesztő eszközt tudhatnánk magunkénak.
 • Intézményi versenyképesség növelése.
 • Megkönnyíthetnénk a szülők vidéki munkavállalását, valamint munkahelyük megőrzését.
 • Az ellátott gyermekek tervezhető jövőképnek pozitív irányba való elmozdítása.
 • A megbízható üzemeltetés által nyújtott műszaki háttér biztonsága, valamint a fejlesztő eszközök által szerzett örömteli hangulat, nem mérhető csak a felnőttek munkamoráljának javulásával és ami a legfontosabb, a gyermekek mosolyával.
 • Környezetkímélő, magas szinten működő, család- és gyermekbarát óvoda működtetésének hosszú távú megalapozása.
 • A jelenleg F energetikai osztályba tartozó épület, energetikai mutatója várhatóan javul majd a hőszigetelésnek és a tetőszerkezet cserének köszönhetően.

Számszerűsíthető eredmények:

 • 234 m2 alapterületű épületrész felújítása;
 • 1 db napenergiával működő vízmelegítő rendszer kiépítése;
 • 164 méter új kerítés megépítése;
 • 817 db új eszköz beszerzése;
 • 50 db meglévő férőhely fejlesztése.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.02.28.

A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-BS1-2016-00039

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató