Formálódó békési-thai kapcsolatok

A Békés megyei és a Thaiföldi Királyság között kialakuló hivatalos kapcsolatok következő állomásaként őexcellenciája Sompong Sanguanbun, a Thaiföldi Királyság Budapestre akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete hivatalos ebéden látta vendégül Erdős Norbert országgyűlési képviselőt, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat.

 

A Thaiföldi Királyság Budapestre akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének ez év tavaszi látogatását követően a békéscsabai és thaiföldi intézmények között évek óta formálódó hivatalos kapcsolatok sorába illeszkedve, őexcellenciája Sompong Sanguanbun, a Thaiföldi Királyság Budapestre akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete Budapesten hivatalos ebéden látta vendégül Erdős Norbert országgyűlési képviselőt, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat. A megbeszélések során felek áttekintették a magyarországi, illetve a thaiföldi aktuális politikai helyzetet, valamint a kölcsönös előnyökön nyugvó együttműködés lehetőségeit.  Mind őexcellenciája Sompong Sanguanbun nagykövet, mind Erdős Norbert kormánymegbízott hangsúlyozta az országaik adottságaiból származó üzleti és kereskedelmi együttműködési potenciál széles skáláját, amelyek a turizmusban rejlő jól ismert lehetőségek bővítését is magukban foglalják.

A találkozón részt vettek a békéscsabai székhelyű Sziám Imm-Vitál Kft. vezetői is, akik röviden beszámoltak a Békéscsabán működő thai masszázs stúdió fejlesztéseként megnyitni tervezett thai masszázs technikát és hagyományos thai gyógyító tevékenységet oktató képző központ kialakításának előrehaladásáról. A képző centrum, amelybe Thaiföldről is várnak képző oktatókat, várhatóan a jövő év tavaszán kezdi meg működését Békéscsabán. A tervek szerint a képző központ a későbbiekben Közép-Európára is kiterjeszti tevékenységét, mert az eddigi tapasztalatok alapján a thai masszázs és a hagyományos thai gyógymódok iránt növekvő érdeklődés mutatkozik.

A találkozón Erdős Norbert kormánymegbízott és őexcellenciája Sompong Sanguanbun nagykövet között szóba került a Békés megye és a thaiföldi Amnat Chaeron Tartomány között kialakítandó hivatalos szakmai kapcsolatos kapcsolatok lehetősége is. A találkozón őexcellenciája Sompong Sanguanbun nagykövetnek Erdős Norbert meghívót adott át a 17. Csabai Kolbászfesztiválra. A meghívásnak a nagykövet néhány fős thaiföldi delegáció kíséretében tett eleget. A thai delegáció a kolbászfesztiválon hagyományos thai kolbászt készített, amellyel nagy közönségsikert aratott.

Kérdésünkre Erdős Norbert kormánymegbízott és Sompong Sanguanbun nagykövet egyaránt úgy nyilatkozott, hogy a hivatalos szakmai rendezvényen folytatott megbeszélések, valamint az ezeket kiegészítő programok a két nép jövője számára hasznosnak és ígéretesnek mutatkoznak.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató