Jó hír jöhet az európai méhészeti ágazatnak!

„A magyar és európai méhészekkel és polgárokkal együtt feszülten várom a Méz-jelentés holnapi európai parlamenti végszavazásának eredményét” - jelentette ki Erdős Norbert fideszes EP-képviselő Brüsszelben. A néppárti politikus nagy támogatásra számít a plenáris szavazás során, hiszen az EP Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságában a jelentés közel egyhangú megerősítést kapott.

 

Köztudott, hogy mind az európai méhészek, mind a méhészeti ágazat komoly bajban van, s nagyon várják, hogy az uniós intézmények megoldást kínáljanak gondjaikra. „Nem is lehetne időszerűbb egy EP-jelentés elfogadása a témában” - mutatott rá Erdős.

Sikeres méhészek és egészséges méhek nélkül nem lesz sem beporzás, sem méz Európában a jövőben, ezért ki kell állnunk egy olyan program mellett, amely garantálja a méhek és a méhészek megmaradását. Ez a program a méhészek segítségével fogalmazott, az összes parlamenti képviselőcsoport aktív közreműködésével formált törékeny egyensúlyon alapuló Méz-jelentés. „A mézhamisítás elleni küzdelem, a méhek hatékony és azonnali megvédése a valóban káros vegyi anyagokkal szemben, a méh-betegségek elleni fellépés vagy a méhészek igazságosabb uniós támogatásának az igénye mind olyan kérdések, amelyekre az EU határozott válasza nem halasztható tovább” - hívta fel a figyelmet Erdős Norbert.

A Méz-jelentésről szóló plenáris vita ma este körülbelül fél 9-től követhető az alábbi linken, míg a végszavazására holnap kora délután kerül sor.

Brüsszel, 2018. február 28. 

További információ:

Erdős Norbert irodája: +32-228-37716

http://fidesz-eu.hu/

http://erdos.fidesz-eu.hu/

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató