TÁJÉKOZTATÓ Kétegyháza Nagyközség Polgármesterétől

Tisztelt kétegyházi időskorú vagy fogyatékkal élő, mozgásában korlátozott Lakosaink!

Magyarország Kormánya a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében a 46/2020. (III.16.) számú rendeletével vészhelyzetet rendelt el.

 

A 2. § (1) bekezdése szerint:

„A 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el.”

A Kormány célja ezzel a kéréssel, hogy az idős emberek lehetőleg maradjanak otthon, hiszen leginkább őket veszélyezteti a koronavírus-fertőzés és a vele járó súlyos, esetlegesen végzetes állapot.

A Kormányrendelet kimondja, hogy amennyiben a 70. életévét betöltött személy ennek a kérésnek a teljesítését vállalja, azaz az elrendelt vészhelyzet ideje alatt lakó- vagy tartózkodási helyét nem hagyja el, az ellátásáról való gondoskodás az önkormányzat polgármesterének feladata.

A feladat ellátásához tudnunk kell, hogy az érintett időskorú lakosságból kik azok, akik az önkormányzati segítséget igénylik, mivel azt saját környezetüktől ezt nem kaphatják meg, azaz olyan személyek, akiknek nincs olyan fiatalabb hozzátartozójuk, barátjuk vagy szomszédjuk, aki ellátásukban közreműködni tudna.

Tisztelt kétegyházi időskorú vagy fogyatékkal élő, mozgásában korlátozott Lakosaink!

Kérem, hogy azok a 70. életévüket betöltött vagy fogyatékkal élő, mozgásában korlátozott kétegyházi lakosok, akiknek nincs hozzátartozójuk, nem ellátottak a szervezett házi segítségnyújtásban és a jövőben igényelnék az önkormányzati segítséget, szíveskedjenek jelezni ezt a kétegyházi Polgármesteri Hivatal ügyeleti telefonszámán:

66-250-122

vagy

06-30-520-4057

Az önkormányzati segítség az idős személyek által igényelt ÉS készpénzzel előre kifizetett heti kétszeri élelmiszer és tisztítószer, valamint heti egyszeri gyógyszer beszerzését és kiszállítását tartalmazza.

Az igényelt élelmiszer, tisztítószer vagy gyógyszer ellenértékét készpénzben át kell adni a segítőnek, aki nyugtával számol el Önök felé.

Dr. Rákócziné Tripon Emese

polgármester

A személyes adatok kezelésével összefüggő tevékenységeinket az új Európai Uniós általános adatvédelmi rendeletben (GDPR: General Data Protection Regulation) kötelezően előírt és alkalmazandó szabályok tekintetében felülvizsgáltuk és elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az abban, valamint a hazai hatályos jogszabályokban meghatározott követelményeknek megfelelően végezzük.

Az adatvédelmi dokumentumok a dokumentumtárban található.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató