Magyar képviselő dolgozhatja ki az édesvízi haltenyésztésre vonatkozó jövőbeni politikát

Erdős Norbert sajtóközleménye

Komoly siker Magyarország számára, hogy a tenger nélküli európai uniós tagállamok nevében egy magyar politikus dolgozhatja ki az édesvízi haltenyésztés fejlesztésére szolgáló javaslatokat - jelentette ki Erdős Norbert fideszes EP-képviselő Brüsszelben.

A dél-alföldi politikus hozzátette: „A fenntartható és versenyképes európai akvakultúra-ágazatról szóló jelentésben egy külön szekciót szentelnek majd az édesvízi akvakultúra számára. Ez egy jelentős gesztus a tenger nélküli országok, mint Ausztria, Luxemburg, Szlovákia, Csehország és Magyarország számára, hiszen az EU közös halászati politikája, amelybe az akvakultúra is tartozik, tárgyalásai során gyakran elfeledkeznek az édesvízi ágazatról. Ezt annak ellenére teszik, hogy az édesvízi haltenyésztés az európai akvakultúra ágazat teljesítményének több mint egyötödét teszi ki.”

Bővebben: Magyar képviselő dolgozhatja ki az édesvízi haltenyésztésre vonatkozó jövőbeni politikát


Siker a magyar juh- és kecske ágazatnak

Erdős Norbert sajtóközleménye

„Szinte kivétel nélkül megszavazták a magyar javaslatokat az EU juh- és kecske ágazatáról szóló jelentés bizottsági szavazása során” - jelentette ki Erdős Norbert EP-képviselő a Brüsszelben. A legnagyobb siker, hogy a jelentés a Magyarországon jellemző száraz és rossz minőségű füves területek kapcsán is támogatja a legeltetésnek az ökológiai jelentőségű területeken történő engedélyezését.

Bővebben:  Siker a magyar juh- és kecske ágazatnak


Egyszerűbb agrárpolitikát szavazott meg az EP

„A magyar és európai gazdák pénzügyi és adminisztratív terheit jelentősen könnyítő jogszabálycsomagot hagyott ma jóvá az EP” - jelentette ki Erdős Norbert fideszes európai parlamenti képviselő az ún. Omnibusz-csomag agrárfejezeteit érintő plenáris végszavazást követően Strasbourgban. Az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának tagja hozzátette: a Közös Agrárpolitika négy alaprendeletének egyszerűsítése a jövő agrárpolitikája számára fontos és megkérdőjelezhetetlen. „Ezeket az eredményeket nem kérdőjelezhetik meg a jövőben” - emelte ki Erdős Norbert.

Bővebben: Egyszerűbb agrárpolitikát szavazott meg az EP


A végéhez közeledik a méz-jelentés tárgyalása

„Kiváló eredménnyel zárult a méz-jelentés szövegének kialakításáról szóló árnyék-jelentéstevői találkozó, sikerült ugyanis megoldanom a felmerülő politikai kérdések 90-95 százalékát” - jelentette ki Erdős Norbert fideszes európai parlamenti képviselő a jelentésről szóló frakcióközi egyeztetést követően, Brüsszelben. A néppárti jelentéstevő hozzátette: a jelentés főszövegéről megszületett a politikai megállapodás, így már csak a preambulum megtárgyalása és a szavazás maradt hátra. Még a jövő év első negyedében megszületik majd az Európai Parlament állásfoglalása az EU méhészeti ágazata előtt álló kihívásokról és kilátásokról.

Bővebben: A végéhez közeledik a méz-jelentés tárgyalása


Középpontban a magyar juh- és kecsketenyésztők

Erdős Norbert sajtóközleménye

Az általam felkarolt méhészeti ágazathoz hasonlóan a juh- és kecske jövőjéről készítünk parlamenti jelentést az EP Mezőgazdasági Bizottságában” - emelte ki Erdős Norbert fideszes EP-képviselő a szakbizottság legutóbbi ülését követően Brüsszelben. A néppárti politikus hozzátette: az ágazat vidéki, különösen elmaradott térségbeli foglalkoztatásban betöltött kiemelt szerepe, valamint a természeti környezet és a táj megőrzésében nyújtott jelentős hozzáadott értéke miatt aktívan részt vesz a jelentés kialakításában, s a magyar juh- és kecsketartók érdekeit képviseli a leendő vitákban. 

Bővebben: Középpontban a magyar juh- és kecsketenyésztők


A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató